dimarts, 3 de maig del 2011

Favetes tendres a la menta (recepta)

Ara que n'és el tems hem provat aquesta recepta mot simple i ens ha donat molt bon resultat.
El que cal és tenir disponibilitat de faves, es recullen i es trien les més tendres si és possible i es descarten les més grosses. Si es té temps i paciència les favetes s'han de repelar, és a dir, un cop esclovellades també se'ls ha de treure la fina pela que recobreix cada grana, es pot fer amb els dits o amb un ganivet. Després de fer-ho veureu que queden d'un color verd llampant ja que la pela esmoreeix el color. Un cop tenim les favetes pelades veureu que són molt tendres, fins i tot en podeu tastar de crues! De tant tendres que són només caldrà coure-les uns minuts per tant només s'han d'escaldar 4 o 5 minuts (al gust) en aigua bullent. Finalment es deixen refredar i es mengen en qualsevol tipus d'amanida. O totes soles si voleu. Es poden acompanyar amb oli o amb una vinegreta, nosaltres la fem amb dos o tres branquetes de menta (també de l'hort), 4 o 5 dits d'oli i una mica de sal i tot ben triturat, si es fa ben fet es pot infusionar la menta en l'oli prèviament i després deixar-ho refredar. El resultat és un plat molt sa, molt refrescant i suau de textura però a la vegada molt gustós!
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada